Nieuws

Wereldhavendagen Rotterdam

Met het OV naar de Rotterdamse havens

Laatste update: maandag 2 september 2019 15:00

Op 6, 7 en 8 september 2019 ben je welkom op de Wereldhavendagen in Rotterdam. De Rotterdamse haven laat aan bezoekers van jong tot oud haar baanbrekende uitvindingen en handige toepassingen zien. Dit jaar maak je kennis met alle teamplayers die de haven rijk is. Kom met het tram, metro of reis over het water! Veel plezier. 

Programma Wereldhavendagen

In de Rotterdamse haven werkt iedereen als één groot team samen om goederen over te slaan, veilig en bereikbaar te blijven, duurzamer te worden en continue te innoveren. Om die reden is het thema voor de komende Wereldhavendagen ‘Mariteam’! Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor alle teamplayers die de haven rijk is.

Bereikbaarheid met het OV

Alle locaties van het evenement zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Door de drukte en de verschillende activiteiten is de bereikbaarheid van de stad met de auto beperkt.

RET

Ben je al in Rotterdam of kom je met de trein naar de stad? Reis dan te voet of per tram of metro naar het evenemententerrein.

  • Kom je met de metro naar de Wereldhavendagen maak dan kan je gebruik van Metrolijn D / E. Stap uit bij station Leuvehaven of Wilhelminaplein. 
  • Kom je met de tram naar de Wereldhavendagen dan kan je gebruik maken van diverse tramlijnen. Start dan bij Parkkade, Westerkade, Veerhaven, Willemskade of het Willemsplein. 
  • Om bij het vertrekpunt van de busexcursies op Katendrecht te komen kun je gebruik maken van RET bus 77. Daarnaast rijdt er op een aantal momenten een extra pendelbus van de RET tussen Metrostation Rijnhaven en het ss Rotterdam. (Bus 77, halte Katendrechtse Hoofd en het ss Rotterdam)

Plan bijvoorbeeld je reis naar Wilhelminaplein in Rotterdam. We hebben deze bestemming al voor je klaargezet!

Waterbus

De Waterbus biedt een makkelijke verbinding vanuit diverse gemeenten om naar de Wereldhavendagen te komen. Stap uit bij halte Erasmusbrug of Katendrecht. De Waterbus accepteert de OV-Chipkaart maar verkoopt aan boord ook losse tickets.

  • Waterbus: Lijn 18 Erasmusbrug – Katendrecht – St. Jobshaven – Heijplaat/RDM
  • Waterbus: Lijn 20 Erasmusbrug – Krimpen a/d IJssel – Ridderkerk – Alblasserdam – H.I. Ambacht – Papendrecht – Dordrecht

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)